Bennenbroekstraat 65
5712BL
SOMEREN
tel. 0493-491986

Na het bloedeloze 0-0 gelijkspel tegen Liessel afgelopen week kwam rode lantaarndrager RKMSV van oud trainer Ronald Steijlen op bezoek. “Een wedstrijd in de categorie heel belangrijk” sprak trainer Thijs dan ook voorafgaand aan de wedstrijd. Een terechte opmerking gezien SSE met een overwinning een gaatje kon slaan met de onderste helft van de competitie.

SSE stond net als voorgaande wedstrijden stevig en creëerde enkele goede mogelijkheden. Toch was de eerste helft geen helft waar toekomstige generaties nog lang over na zullen praten. Op een tweetal doelpogingen na onnodig balverlies van de SSE’ers creëerde RKMSV de eerste helft weinig.

In de tweede helft ging SSE daadkrachtiger van start en dat leidde tot een goede 1-0 voorsprong in de 55ste minuut. Erwin Altena kreeg “kruisje” gevonden en Remco de Vries rondde keurig beheerst af met zijn rechter. Dat hij hiermee af kon ronden wisten wij ook niet. Tot zover geen vuiltje aan de lucht voor de paarswitten.

Enkele minuten later leek dit te veranderen toen RKMSV snel omschakelde na een zwakke vrije trap van SSE. Verdediger Jari Dirven trok aan de handrem, met de rode kaart tot gevolg. Gelukkig had trainer Thijs El Capitano Pedro van de Voort nog achter de hand, die net terug was gekeerd van wintersport. “We hebben een fijne week gehad, lekker geskied met de familie, maar ik ben blij dat ik vandaag weer van waarde kon zijn voor SSE!” Aldus de ervaren autotaxateur uit de Meidoornstraat.

In het halfuur wat volgde was het RKMSV wat aandrong, maar op een enkele scrimmage niet veel verder kwam dan ballen erin pompen en hoog overschieten. Gedurende de wedstrijd werd de sfeer ook grimmiger, wat uiteindelijk leidde tot onvriendelijkheden vanuit met name de Meijelsche kant (Zo kennen we ze weer). Ook was er nog een kort moment tussen Bram “Aquamanagement” Respen en oud-trainer Steijlen toen hij voor een behandeling het veld in snelde. Bram deed dit af met het “Praatjes” gebaar. Omdat het ooit lastig is om gebaren in taal onder te brengen hebben we als redactie een GIFJE gevonden dat goed omschrijft hoe dit eruit heeft gezien.

Bekijk hier

Toen RKSMV écht alles op alles ging spelen leidde dat ook de bevrijdende counter van SSE in. Erwin Altena ging alleen op de keeper af en Roel Slegers trok een flinke spurt, zodat Erwin gemakkelijk af kon leggen en het kat in het bakkie was.

Tot het einde van de wedstrijd wist RKMSV de paarswitte muur niet te slechten, waardoor SSE volgende week de wedstrijd om plek 5 speelt tegen Neerkandia. Hoewel wij van de redactie trainer Thijs hier nog niet over gesproken hebben, verwachten wij dat dit een wedstrijd in de categorie “Heel belangrijk” wordt.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Roy van Gerwen nog kramp in beide benen. Gelukkig was zijn vriendin Anouk erbij om zijn handje vast te houden.