6039HB
STRAMPROY
tel. 0495-562110

Op zondag 14 april stond een van de verste thuiswedstrijden van het seizoen op het programma. Nadat voor de winterstop de uitwedstrijd tegen Brevendia, vanwege een slecht veld, gespeeld werd in Someren – Eind. Werd de thuiswedstrijd in Stramproy gespeeld. Het uit- en thuisvak werd omgedraaid, waardoor de harde kern van Brevendia via een verplichte buscombi aankwam op het welbekende sportpark de Steinakker.

Nadat SSE de bezoekers van Brevendia ontving op haar tijdelijke sportpark in Stramproy, werd de ‘thuiswedstrijd’ nog verder weg gespeeld dan vooraf verwacht. Het hoofdveld was namelijk nog steeds niet gereed, waardoor de clash op veld twee afgespeeld werd. Tegen half 3 werd ook duidelijk dat de meeste supporters én de scheidsrechter het sportpark gevonden hadden.

Hoogst onprettig begin

Vooraf had trainer Michael Thijs de groep klaargemaakt om te stormen. Binnen drie minuten kregen de paarswitten echter de spreekwoordelijke deksel op de neus. Via een vrije trap en verschillende polletjes belandde de bal recht op het voetje van een groen-witte speler, waarna SSE direct wist dat het niet van zelf zou gaan deze zondag.

Ook in het verloop van de eerste helft wist SSE niet de stempel te drukken die tijdens de wedstrijdbespreking werd gepland. Op een enkele hele grote kans na was het vooral Brevendia met kansen op de 0-2, maar niet de scherpte om daadwerkelijk de 0-2 op het scorebord te krijgen.

Goeie thee

Na rust ging SSE wel op zoek naar de gelijkmaker en die werd dan ook snel gevonden. Binnen drie minuten had Erwin Altena de stand gelijkgetrokken, waarna de gelegenheidsthuisploeg bloed rook. De paarswitten onder aanvoering van familie Altena lieten een forse doses sprankelend D’ends aanvalspel zien met zo’n Braziliaans sausje (Zoals Marini vd Manakker zou zeggen), of zoals Lars van den Nieuwenhof de tweede helft meerdere malen riep: ‘Voortreffelijk!’

Brevendia zette nog wel aan, wat nog enkele hachelijke momenten en discussie tussen trainer Thijs en de rechtsback van Brevendia opleverde. Wij van de redactie konden niet exact horen wat er werd geroepen, maar we vermoeden dat het hierop leek:

“Ich bin good aan 't balen van 't huidig politiek klimaat. Ich bin zwoar teleurgesteld in de huidige partieje die bezig zien mit 't vörme van 'ne regering.” Aldus nummer zesj

Direct na deze woordenwisseling werd de rechtsback gewisseld, waarna de binnenkomende speler keurig een penalty veroorzaakte en daarmee Ruben Altena de kans bood om de wedstrijd in het slot te bonjouren.

Nadat SSE niet meer brak in de laatste minuten konden er weer eens drie punten toegevoegd worden aan de collectie van SSE. Volgende week staat er wederom een onderonsje in het Limburgs op het programma. Dan wordt de heilige grond van DESM aangedaan. Tot dan!

SSE – Brevendia 3-1 (0-1)